Primarul din Coronini vrea dotări moderne pentru unitățile de învățământ din comună

Administrația din comuna de la malul Dunării accesează PNRR-ul pentru a înlocui mobilierul vechi din școli și grădinițe cu unul nou și modern.  

Uniunea Europeană dă posibilitatea unităților administrativ-teritoriale din România să doteze școlile și grădinițele cu mobilier, tehnică IT, dar și alte echipamente necesare desfășurării actului educațional. Banii pentru astfel de investiții pot fi accesați de primării prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta 15 „Educație, pentru dotarea unităților de învățământ cu diverse echipamente.”

La un astfel de proiect a lucrat și administrația locală din Coronini, care a depus, luna trecută, o cerere de finanțare pe PNRR, pentru dotarea cu mobilier modern și echipamente IT (table inteligente, calculatoare, videoproiectoare) a unităților școlare din comună, unde mai învață în prezent, cu tot cu preșcolari, aproximativ 140 de copii.

„Am depus o cerere de finanțare pe PNRR pentru dotarea cu mobilier și echipamente digitale a școlilor din Coronini și Sfânta Elena și, bineînțeles, și a grădinițelor. Încercăm să profităm de orice sursă de finanțare externă. Nu ratăm nicio ocazie, și sper ca cererea noastră să fie aprobată.”, a precizat Ilie Boboescu, primarul comunei Coronini.

Sursa: Express De Banat