Cea mai frumoasă primărie din Caraș-Severin, una din realizările de 10 ale primarului Boboescu!

Construită de la zero, amenajată de parcă ar fi sediul vreunei companii petroliere gigant și curată ca o farmacie, Primăria comunei Coronini este unicat în întreg Banatul Montan!

Toți locuitorii comunei Coronini și ai satului Sfânta Elena sunt invitați astăzi, începând cu ora 12:00, la prezentarea bilanțului celor 10 ani de când administrația publică locală e condusă de social-democratul Ilie Boboescu. Într-un deceniu ar fi trebuit să se facă multe, iar în satul pescarilor chiar s-au făcut destule. Dar nu numărul realizărilor impresionează la Coronini, ci calitatea lucrărilor efectuate și faptul că fiecare leu s-a cheltuit chibzuit și inspirat. Ilie Boboescu a construit de la zero o clădire a Primăriei în care îți vine să te descalți la intrare. Totul nou, pe jos mochetă, pereți de sticlă, uși din lemn masiv, mobilier elegant cum nu mai există în vreo altă primărie din județ. Totul aranjat cu mare bun gust. Curat lacrimă! „Nu avem firmă de curățenie, nu avem nici măcar femeie de servici. Angajatele noastre, prin rotație, se îngrijesc de asta!”, ne-a dezvăluit primarul Boboescu.

Chiar lângă primărie, școala! Impecabilă și ea, cu un teren de sport chiar deasupra Dunării. Puțin mai sus, peste drum, căminul cultural. Și ăsta făcut de la zero. Cu amfiteatru, cu sala de evenimente exact ca la restaurantele cu pretenții de la oraș. Canalizare și rețele de apă noi. Rețea de apă proprie, cu preț pentru locuitorii comunei sub jumătate din ce plătesc abonații societății județene de apă și canal. Străzi cu asfalt proaspăt turnat. Șantiere sunt deschise și astăzi. E cazul Cetății Ladislau, care se reabilitează pentru a fi plasată în circuitul turistic. Și mai sunt destule de amintit. „Am preferat să fac lucruri noi. Când mai toți primarii s-au grăbit să repare, să reabiliteze ce au avut în localitățile lor, eu am preferat să am răbdare și să fac într-adevăr ceva care să dăinuie. Astăzi avem aproape totul nou în comună!”, ne-a mai spus Ilie Boboescu. Dar mai multe despre realizările de 10 de la Coronini, după evenimentul de astăzi!